Modit

Projektvezetés

Azon túl, hogy a MODIT az informatikai fejlesztései során teljes körűen ellátja a projekt menedzsment feladatokat, a projektvezetési tevékenységet önálló szolgáltatásként is biztosítja az Önök részére.

 

Projekt menedzsment és minőségbiztosítási feladatok elvégzésében jártas munkatársaink

  • közreműködnek nagy bonyolultságú informatikai projektek előkészítésében (megvalósíthatósági tanulmány, beruházási program készítése), megtervezésében (projekt feladattervezés, erőforrás tervezés, ütemtervezés, gazdasági és költségtervezés, kockázat tervezés stb.), a pályáztatás lebonyolításában (követelményspecifikáció és tenderkiírás készítés, értékelés – közbeszerzéssel is);
  • ellátják a projekt megvalósítás fázisában a projektmenedzseri feladatokat („teljes” projekt menedzsment, funkcionális projekt menedzsment, projekt menedzsment részfeladatok);
  • projekt folyamat minőségbiztosítást végeznek;
  • támogatást nyújtanak a felsővezetés részére a hosszútávra ható döntések meghozatalához.

 

Célunk, hogy projekt menedzsment tevékenységünk eredményeként az általunk vezetett projektek a lehető legalacsonyabbra csökkentett kockázatok mellett, terv szerint, a megállapított határidőn belül, és a megtervezett ráfordításokat nem túllépve érjék el céljukat.

 

Projektek szakmai minőségbiztosítása

Társaságunk szakemberei ügyfél-oldali szakmai minőségbiztosítást is végeznek, ennek keretében közreműködnek a minőségbiztosítási terv elkészítésében, ellenőrzik a projekt során elkészített termékek (pl. rendszerterv, teszt terv, kifejlesztett rendszer, dokumentáció) megfelelőségét, külső szakértőként támogatják az Önök felhasználóit, munkatársait érdekeik érvényesítésében.

 

Projektek dokumentálása

Saját projektjeink megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítunk a minőségi adminisztrációra, mivel felismertük, hogy a projekt megfelelő dokumentálásával nemcsak a külső partnerek és pályázati előírások támasztotta követelményeknek tehetünk eleget, de elejét vehetjük annak is, hogy egy-egy vitás helyzetet számunkra hátrányosan, a szerződéses akarattól eltérően tudjunk lezárni.

 

Projekt adminisztrációs szolgáltatásunkat belső erőforráshiánnyal küzdő ügyfeleink is jól hasznosíthatják.

 

Ennek keretében működtetjük a projekt irodát, rendszerezetten tároljuk a teljes projekt dokumentációt, elvégezzük a projekt rendezvények szervezésével kapcsolatos feladatokat, emlékeztető vagy jegyzőkönyv készítésével dokumentáljuk a megbeszéléseket, workshopokat, igény esetén magunkra vállaljuk a projekt kontrolling feladatokat.

 

Oktatás

A MODIT vállalja oktatások, képzések megtartását az Önök munkatársai részére.

 

Hangsúlyt fektetünk az oktatások előkészítésére, így oktatásainkat testre szabott oktatási anyagokra építve valósítjuk meg. Az oktatást előre egyeztetett részletes tematika alapján végezzük, s lehetőséget biztosítunk az átadott ismeretek megerősítésére, gyakorlására és a konzultációra is.